Je snapt toch wel wat ik bedoel?!

Veel awareness campagnes gaan er vanuit dat als je je medewerkers zoveel mogelijk kennis aanreikt dat ze dan wel weten wat ze met deze kennis moeten doen. Maar is dit eigenlijk wel zo?

Doelgedrag

Het verhogen van kennis en houding alleen zijn meestal geen doelstellingen op zich, ze moeten bijdragen aan gewenst gedrag. Probeer daarom doelen altijd in gedrag te omschrijven: wie moet wat precies doen? Als dit niet beschreven kan worden, werk dan nog even verder aan je doelstelling. Als je niet kunt beschrijven wat iemand nu eigenlijk moet doen, dan kan je niet verwachten dat medewerkers hun gedrag veranderen. 

Wees precies en maak het herkenbaar

Om deze reden besteden wij in onze Security Behaviour campagnes zoveel aandacht aan het doelgedrag. Voor medewerkers is het belangrijk dat ze weten wat er precies van ze verwacht wordt. Er mag geen twijfel bestaan over waar, wanneer, hoe en hoe vaak ze het gewenste gedrag moeten vertonen.